Інколи хочеться побалувати свою малечу чимось смачним і цікавим? Тоді прянички Вам у поміч! Це і розвиток тонкої моторики, і уява. Я ще не бачила дитинку, якій би не подобалось ліпити прянички, а потім ще й малювати на них. Головне щоб у мами вистачило терпіння)))
Інгредієнти для пряникового тіста:
200 г вершкового масла
180 г меду
3 яйця
700 г борошна
250 г цукрової пудри
1 ч. л. соди
½ ч. л. цедри
1 ч. л. кориці
щіпка кардамону (краще використовувати кардамон в зернах,
він більш ароматний)
щіпка гвоздики, імбиру, анісу,ваніль
Приготування:
1. Мед разом з вершковим маслом підігрійте до 40° С. (Не
доводьте до кипіння!) Додайте спеції. Зніміть з плити і додайте цедру лимона. Окремо
збийте яйця з цукровою пудрою. Змішайте борошно з содою. В медову суміш додайте
збиті яйця з цукровою пудрою. Отриману суміш змішайте з сумішшю муки та соди. Замісіть
тісто. Залиште в холодильнику на 12 годин. Застигле тісто залиште в кімнаті на
30 хвилин. Розкачайте його товщиною 5 мм. Сформуйте пряники і запікайте їх
протягом 15 хвилин при температурі 180° С. Готові теплі пряники накрийте чимось
важким, щоб вирівняти поверхню (наприклад, дощечкою).
Такі пряники можна покрити айсингом або фігурами з
мастики.
Коментарі
Дописати коментар