Зберегти
звичаї та традиції народу – ось що по-справжньому важливо в час, коли все
прогресує, деколи, здається, навіть занадто. Щодо традиційної кухні, то багато
рецептів вже залишаються просто у записниках наших бабусь. В моду входять суші,
піцца і чізкейк, котрі не притаманні нашому краю. Цікаво, де ж з недільного
столу поділися смачні голубці, вони теж з рису і дієтичні, книглі і смачнющий
медівник?
Полюбляючи солодощі, українці
добре готували солодкі страви з борошна: буцики з медом, сластьони, шкраб,
папошники, плетуни, мандрики, пухкеники, мантулі, шулики, малаї,
соложеники, медовики, сочники.
Завдяки Катрі я
дізналася про таке українське печиво як Мантулки.
І тому сьогодні спішу поділитися ним з Вами.
То ж діставайте свої записнички-рецептники і
записуйте!
Вам знадобиться:
90 гр м'якого масла
90 гр цукру
30 гр меду
1 яйце кімнатної температури
суміш улюблених спецій
по 35 гр маку та насіння (у мене був мак, кунжут та трохи
льону)
1 ст. л. перетертих какао бобів (не додавала)
1 ч. л. розпушувача
дрібка солі
100 гр пшеничного борошна 1 сорту
160 гр цільнозернового борошна
1 ст. л. міцного алкоголю (я додавала коньяк, думаю можна і горілку)
Приготування:
90 гр м'якого
масла збити з 90 гр цукру і 30 гр меду.
Додати 1 яйце
кімнатної температури і суміш улюблених спецій, по 35 гр маку та насіння (на
ваш смак),
1 ст. л. перетертих какао бобів (за вашим бажанням), 1 ч. л.
розпушувача, щіпка солі, 100 гр пшеничного борошна 1 сорту, 160 гр цільнозернового,
1 ст. л. міцного алкоголю. Змішати, вийде густе тісто.
Сформувати
кульки, придавити виделкою.
Випікати при
темп 175° С 20-30 хв.
Зберігати таке
печиво найкраще в герметично закритій металевій коробці, викладеній серветками.
СМАЧНОГО!
Про процес: готувати швидко. Замість запропонованих у рецепті маку та насіння, можна додати те, що до душі. Рецепт базовий. А результат вас неодмінно порадує.
Про вартість: приблизно 40 грн.
Про смак. Висновки: готується швидко і виходить смачним. Варто спробувати. Рекомендую. Оцінка 5 з 5!
Супер смачно!))
ВідповістиВидалити