ТРАДИЦІЙНЕ УКРАЇНСЬКЕ ПЕЧИВО "МАНТУЛКИ"


Зберегти звичаї та традиції народу – ось що по-справжньому важливо в час, коли все прогресує, деколи, здається, навіть занадто. Щодо традиційної кухні, то багато рецептів вже залишаються просто у записниках наших бабусь. В моду входять суші, піцца і чізкейк, котрі не притаманні нашому краю. Цікаво, де ж з недільного столу поділися смачні голубці, вони теж з рису і дієтичні, книглі і смачнющий медівник? 
Полюбляючи солодощі, українці добре готували солодкі страви з борошна: буцики з медом, сластьони, шкраб, папошники,  плетуни, мандрики, пухкеники, мантулі,  шулики, малаї, соложеники, медовики, сочники. 

Завдяки Катрі я дізналася про таке українське печиво як Мантулки. І тому сьогодні спішу поділитися ним з Вами.
То ж діставайте свої записнички-рецептники і записуйте!

Вам знадобиться:
90 гр м'якого масла
90 гр цукру
30 гр меду
1 яйце кімнатної температури
суміш улюблених спецій
по 35 гр маку та насіння (у мене був мак, кунжут та трохи льону)
1 ст. л. перетертих какао бобів (не додавала)
1 ч. л. розпушувача
дрібка солі
100 гр пшеничного борошна 1 сорту
160 гр цільнозернового борошна
1 ст. л. міцного алкоголю (я додавала коньяк, думаю можна і горілку)

Приготування:
90 гр м'якого масла збити з 90 гр цукру і 30 гр меду.


Додати 1 яйце кімнатної температури і суміш улюблених спецій, по 35 гр маку та насіння (на ваш смак), 

1 ст. л. перетертих какао бобів (за вашим бажанням), 1 ч. л. розпушувача, щіпка солі, 100 гр пшеничного борошна 1 сорту, 160 гр цільнозернового, 1 ст. л. міцного алкоголю. Змішати, вийде густе тісто.


Сформувати кульки, придавити виделкою.

Випікати при темп 175° С 20-30 хв.
Зберігати таке печиво найкраще в герметично закритій металевій коробці, викладеній серветками.




СМАЧНОГО!

Про процес: готувати швидко. Замість запропонованих у рецепті маку та насіння, можна додати те, що до душі. Рецепт базовий. А результат вас неодмінно порадує.

Про вартість: приблизно 40 грн.

Про смак. Висновки:  готується швидко і виходить смачним. Варто спробувати. Рекомендую. Оцінка 5 з 5!

Коментарі

Дописати коментар