Вітаю
Вас, мої любі, зі святом – Днем Святого Валентина! Кохайте і будьте коханими!!!
Звісно,
в цей святковий день хочеться Вам подарувати щось особливе: ніжне, ароматне,
смачне і звісно солодке. А хто у нас найкраще знається на цьому? – чарівна ЛізаГлінська - переможниця другого сезону шоу «МастерШеф», випускниця престижної
кулінарної школи Le Cordon Bleu.
Мафіни
по цьому рецепту просто неймовірні і прості в приготуванні. То ж поїхали…
Вам знадобиться:
250
г пшеничного борошна вищого ґатунку
200
г цукру
2
ч. л. розпушувача
½
ч. л. солі
¼
мускатного горіха.
1
яйце
100
г рослинної (соняшникової) олії
150
мл молока (2,6%)
100
г чорниці
100
г смородини
Приготування:
Ягоди
вимийте і висушіть паперовим рушником. В окремих мисках змішайте сухі і рідкі
інгредієнти до повного їх сполуки. Нічого збивати не потрібно. Потім «рідку»
частина перелийте в «суху».
Перемішайте
доти, поки все борошно не зволожиться. Це 15-20 рухів ложкою. Розділіть тісто
на дві рівні частини. В одну додайте чорницю, попередньо обсипану борошном, в
другу - смородину. Також обсипте її спочатку борошном.
Двома-трьома
перемішують рухами розподіліть ягоди в тесті. Змастіть форми для випікання
вершковим маслом і злегка притрусіть борошном. Заповніть форми повністю тістом.
Посипте кожен мафін цукром і поставте в духовку, розігріту до 205°С.
Випікайте
18-20 хвилин.
СМАЧНОГО!!!
Коментарі
Дописати коментар