ЯГІДНІ МАФІНИ від чарівної Лізи Глінської


Вітаю Вас, мої любі, зі святом – Днем Святого Валентина! Кохайте і будьте коханими!!!
Звісно, в цей святковий день хочеться Вам подарувати щось особливе: ніжне, ароматне, смачне і звісно солодке. А хто у нас найкраще знається на цьому? – чарівна ЛізаГлінська - переможниця другого сезону шоу «МастерШеф», випускниця престижної кулінарної школи Le Cordon Bleu.
Мафіни по цьому рецепту просто неймовірні і прості в приготуванні. То ж поїхали…


Вам знадобиться:
250 г пшеничного борошна вищого ґатунку
200 г цукру
2 ч. л. розпушувача
½ ч. л. солі
¼ мускатного горіха.
1 яйце
100 г рослинної (соняшникової) олії
150 мл молока (2,6%)
100 г чорниці
100 г смородини

Приготування:

Ягоди вимийте і висушіть паперовим рушником. В окремих мисках змішайте сухі і рідкі інгредієнти до повного їх сполуки. Нічого збивати не потрібно. Потім «рідку» частина перелийте в «суху».
Перемішайте доти, поки все борошно не зволожиться. Це 15-20 рухів ложкою. Розділіть тісто на дві рівні частини. В одну додайте чорницю, попередньо обсипану борошном, в другу - смородину. Також обсипте її спочатку борошном.

Двома-трьома перемішують рухами розподіліть ягоди в тесті. Змастіть форми для випікання вершковим маслом і злегка притрусіть борошном. Заповніть форми повністю тістом. Посипте кожен мафін цукром і поставте в духовку, розігріту до 205°С.

Випікайте 18-20 хвилин.

СМАЧНОГО!!!

Коментарі