КОРОЛІВСЬКА ВАТРУШКА



Останнім часом я просто закохалася у чудовий пиріг - "Королівську ватрушку". Навіть не очікувала такого результату - пиріг вийшов м'яким, ніжним і напрочуд простим. Такий пиріг цікавий тим, що на його приготування достатньо 30-40 хв. і мінімальний набір продуктів. Рекомендую невідкладно до приготування. Записуйте! 

Вам знадобиться:
♨500 г кисломолочного сиру
♨ 1 ст. цукру
♨ 4-5 шт. яєць
♨ 100 г вершкового масла
♨ 8 ст.л. пшеничного борошна (може знадобитися більше, але не більше 1 ст.)
♨ 1 ч.л. гашеної соди

Приготування:
1. Штрейзель: в розігріте на сковорідці масло висипаємо 0,5 ст. цукру, пшеничне борошно та гашену соду. Добре перемішуємо до утворення крихти. Цю крихту ділимо на дві частини.
Штрейзель також можна приготувати холодним способом: потрібно гарно перемішати сухі інгридієнти (борошно+0,5 ст. цукру + гашену соду) і в цю суміш натерти холодного вершкового масла. Добре перемішати щоб утворилась крихта. Важливо щоб тісто не було щільним як на печиво, воно має розсипатися.




2. Начинка: кисломолочний сир+ 0,5 ст.цукру+ яйця гарно перемішуємо. Я використовувала блендер.
3. Форму для випічки (у мене 29 см) змазуємо маслом, на дно посипаємо першу частину штрецзеля, потім всю сирну начинку і зверху - другу частину штрейзеля.

4. Випікаємо у розігрітій до 180° С духовці ~ 20-30 хв. (до утворення золотистого кольору).

Смачного!!!

Коментарі