ШПИНАТНО-СИРНИЙ ДІЄТИЧНИЙ ТОРТИК



Інколи хочеться чогось смачненького і без шкоди для фігури))) Цього разу я спробувала тортик по рецепту і залишилась задоволена)) Легкий Шпинатно-сирний тортик

РЕЦЕПТ:
60 г шпинату (у мене свіжий,але можна і заморожений)
2 яйця
200 мл кефіру 2,5%
80 г вівсяних висівок 
1/2 ч.л. розпушувача
ванілін та підсолоджувач за смаком

Все з'єднуємо і блендером бжииик!!!
Розділяємо на дві частини. Випікаємо в силіконовій формі в мікрохвильовці на максимуму. Якщо корж здається сируватим, то переверніть його і пропечіть з іншого боку ще ~2 хв.
Можна випікати в духовці. Тоді вилити все тісто в одну форму, випекти до сухої спажки, і холодним розрізати на два коржі. 

Сирне желе:
340 г м'якого сиру (я брала 2%)
100 мл молока
50 г йогурта без добавок
12-15 г желатину швидкодіючого
ванілін та підсолоджувач за смаком

Желатин заливаємо молоком і залишаємо набухати 10-15 хв. Підігріваємо на водяній бані (не кіп'ятити!) або як я в мікрохвильовці. Так, щоб желатин повністю розійшовся. Все перемішуємо і ділимо на дві рівні частини. В одну можна додати улюблений сироп/сік з ягід (не багато). У форму, в якій випікався корж, по черзі викладаємо корж і крем = в морозилку десь на 10 хв. Потім дістаємо з морозилки і викладаємо другий корж і другу частину крему. На ніч в холодильник і зранку можна смакувати.
Смачного!

                                 

Коментарі