СИРНИКИ З РИСОВИМ БОРОШНОМ


Сирники – традиційна страва української та деяких інших слов’янських кухонь, що виготовляється із домашнього сиру. Існує багато рецептів сирників. За деякими з них сирники не смажать (у сковорідці на олії), а печуть (у духовці), ще за одними до складу сирників входить дуже мало (або й немає зовсім) борошна або, наприклад, манка. Їх можна назвати аналогом світового десерту під назвою чізкейк (cheesecake — «сирний пиріг»).
При цьому, сирники (в центральній та східній Україні) – це підсмажені на вершковому маслі (чи на олії) млинці з домашнього сиру та борошна, з додаванням яєць, а також солі, цукру, виходячи з рецепту і/або уподобань кухаря. Зазвичай до столу сирники подають зі сметаною та цукром (цукровою пудрою). Також до сирників подають мед, джеми, варення, тощо.
Я все життя готувала сирники з додаванням пшеничного борошна і вважала, що смачніших не існує. Аж поки не спробувала сирники на рисовому борошні. Це щось неймовірне: ззовні м’яка скоринка, а всередині ніжний сир, який тане. Цей варіант сирників вартий того, щоб принаймні спробувати.
Такий рецепт буде цікавий для людей, які страждають харчовою алергією або для тих, хто знаходиться на дієті. Адже відмова від їжі, яка містить глютен - вірний спосіб схуднути. 
То ж давайте готувати корисно і смачно!


Вам знадобиться:
180-200 г кисломолочного сиру (у мене в брикеті 5%)
1 яйце
1,5 ст.л. рисового борошна + трішки для присипання (або інше борошно)
ваніль (за смаком)
підсолоджувач за смаком (я не додавала, а зверху, на готові сирники трохи полила медом)

Приготування:
1. Кисломолочний сир гарно розім’яти вилкою. Додати яйце, підсолоджувач (за смаком), ванілін (за смаком). Перемішуємо. Додаємо рисове борошно та ще раз гарно перемішуємо.
2. Можна зробити кульку (якщо липне тісто, то вологими руками), приплюснути її і обваляти трохи в борошні. (Я ж посипаю дерев’яну дощечку рисовим борошном. Скачую масу ковбаскою, обкачуючи в рисовому борошні. Ріжу ковбаску на кружальця, завтовшки приблизно 1 см. Отримані кружальця обвалюю в рисовому борошні).


3. Смажити на а/п сковороді (я смажила без олії) під кришкою.
Для діток поливаю медом або згущеним молоком.


СМАЧНОГО!


Коментарі