Йотам
Оттоленгі і Самі Тамімі виросли в Єрусалимі. Йотам - в Західному, єврейському,
Самі - в Східному, арабському. Вони не могли б зустрітися, якби в 90-х не
виїхали з міста і не опинилися в кінці кінців в Лондоні. Сьогодні вони друзі,
впливові шеф-кухарі, власники мережі кафе і одного ресторану високої кухні,
автори блискучих кулінарних книг. Треба сказати, що за книжками Оттоленгі-Тамімі
видно, звідки вони вийшли, - надто вже відверто і безсоромно вони люблять тахіну,
хумус, оливки, солоні лимони, петрушку і м'яту. Вони родом з Єрусалима - і це
правда багато що пояснює.
Сьогодні
пропоную рецепт печива, в якому головним інгредієнтом є тахіна, або кунжутна
паста. Тахіна часто використовується в кухні Ізраїлю в якості соусу, вона також
додається при приготуванні хумуса.
У
випічці тахіна надає смак халви. Адже саме тахіна є одним з компонентів халви.
Печиво з тахіни виходить дуже ніжними і розсипчастими.
Правда,
навряд чи хтось зможе описати сьогоднішній рецепт краще його авторів Йотама
Оттоленгі і Самі Тамімі: «Це печиво - щось середнє між пісочним печивом і
халвою: воно тане в роті, як пісочне печиво, і володіє маслянистим горіховим
смаком халви». Йотам і Самі рекомендують використовувати світлу ізраїльську або
ліванську тахіну. У нас не завжди просто знайти потрібний продукт, тому я в цей
раз вирішила спробувати спекти печиво з власноруч зробленою. Вийшло відмінно!
Печиво з тахіною
(рецепт на 2 дека)
Вам знадобиться:
130 г цукру
150 г вершкового масла кімнатної температури
110 г світлої тахіни
1/2 ч.л. ванильної есенції
25 мл жирних вершків 33-38%
270 г борошна
1 ч.л. меленої кориці
Приготування:
1. Розігріти духовку до 200 градусів. Застелити листи папером для випічки.
2. Збити масло з цукром на середній швидкості протягом 1 хвилини.
1. Розігріти духовку до 200 градусів. Застелити листи папером для випічки.
2. Збити масло з цукром на середній швидкості протягом 1 хвилини.
3.
Не вимикаючи міксер, додати тахіну, ваніль і вершки. Потім всипати борошно з
корицею і збивати ще хвилину до об'єднання компонентів.
4.
Викласти тісто на стіл і вимісити до гладкості.
5.
Розділити тісто на шматочки вагою близько 20 г, скачати з них кульки, покласти
їх на листи на відстані приблизно 3 см один від одного. Потім злегка притиснути
кожну кульку виделкою, щоб залишився візерунок.
6.
Випікати 15-17 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Важливо не пересушити
печиво, воно буде здаватися дуже м'яким, але схопиться при охолодженні.
7.
Остудити на решітці. Зберігати в герметично закритій ємності.
Смачного!
PS:
В оригінальному рецепті печиво потрібно було посипати корицею перед випічкою,
але я додаю її в борошно, спробуйте обидва варіанти і вирішуйте, який вам
більше подобається.
Коментарі
Дописати коментар