ПЕЧИВО З ТАХІНОЮ


Йотам Оттоленгі і Самі Тамімі виросли в Єрусалимі. Йотам - в Західному, єврейському, Самі - в Східному, арабському. Вони не могли б зустрітися, якби в 90-х не виїхали з міста і не опинилися в кінці кінців в Лондоні. Сьогодні вони друзі, впливові шеф-кухарі, власники мережі кафе і одного ресторану високої кухні, автори блискучих кулінарних книг. Треба сказати, що за книжками Оттоленгі-Тамімі видно, звідки вони вийшли, - надто вже відверто і безсоромно вони люблять тахіну, хумус, оливки, солоні лимони, петрушку і м'яту. Вони родом з Єрусалима - і це правда багато що пояснює.
Сьогодні пропоную рецепт печива, в якому головним інгредієнтом є тахіна, або кунжутна паста. Тахіна часто використовується в кухні Ізраїлю в якості соусу, вона також додається при приготуванні хумуса.
У випічці тахіна надає смак халви. Адже саме тахіна є одним з компонентів халви. Печиво з тахіни виходить дуже ніжними і розсипчастими.
Правда, навряд чи хтось зможе описати сьогоднішній рецепт краще його авторів Йотама Оттоленгі і Самі Тамімі: «Це печиво - щось середнє між пісочним печивом і халвою: воно тане в роті, як пісочне печиво, і володіє маслянистим горіховим смаком халви». Йотам і Самі рекомендують використовувати світлу ізраїльську або ліванську тахіну. У нас не завжди просто знайти потрібний продукт, тому я в цей раз вирішила спробувати спекти печиво з власноруч зробленою. Вийшло відмінно!

Печиво з тахіною
(рецепт на 2 дека)

Вам знадобиться:
130 г цукру
150 г вершкового масла кімнатної температури
110 г світлої тахіни
1/2 ч.л. ванильної есенції
25 мл жирних вершків 33-38%
270 г борошна
1 ч.л. меленої кориці

Приготування:
1. Розігріти духовку до 200 градусів. Застелити листи папером для випічки.
2. Збити масло з цукром на середній швидкості протягом 1 хвилини.
3. Не вимикаючи міксер, додати тахіну, ваніль і вершки. Потім всипати борошно з корицею і збивати ще хвилину до об'єднання компонентів.
4. Викласти тісто на стіл і вимісити до гладкості.
5. Розділити тісто на шматочки вагою близько 20 г, скачати з них кульки, покласти їх на листи на відстані приблизно 3 см один від одного. Потім злегка притиснути кожну кульку виделкою, щоб залишився візерунок.
6. Випікати 15-17 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Важливо не пересушити печиво, воно буде здаватися дуже м'яким, але схопиться при охолодженні.
7. Остудити на решітці. Зберігати в герметично закритій ємності.

Смачного!             

PS: В оригінальному рецепті печиво потрібно було посипати корицею перед випічкою, але я додаю її в борошно, спробуйте обидва варіанти і вирішуйте, який вам більше подобається.


Коментарі