ЦІКАВЕ ПЕЧИВО З ЧОРНОЮ СМОРОДИНОЮ ТА ЖАРЕНИМ МИГДАЛЕМ


Вітаю, мої любі! 
Свята та вся приємна передноворічна метушня трохи мене втомили і я вирішила дати час собі для відпочинку та пошуку натхнення.
Погодьтеся, що свята закінчилися і чомусь перестали нас радувати засніжені вулиці міста, його сіра складова, яка потроху наганяє на нас депресію та смуток, а душа мимоволі  просить яскравих фарб і тепла. Ось таким ковточком свіжого літнього настрою є цікаве печиво з чорною смородиною та жареним мигдалем. Воно виходить м’яким, в міру солодким з ягідною кислинкою та приголомшливого рожевого кольору. 

Вам знадобиться:

100 г вершкового масла
100 г меленого мигдалю (можна взяти Ваші улюблені горіхи або волоські горіхи – теж смачно)
130 г пшеничного борошна (наступного разу спробую замінити на цільнозернове, але Ви, для першого разу, робіть із пшеничним)
20 г кукурудзяного крохмалю (можна замінити на картопляний, але з кукурудзяним трохи ніжніше)
80 г дрібного цукру (я брала звичайний цукор – на фото гарно видно)
1 ст. л. мигдалевого лікеру (якщо немає, то можна обійтися без нього)
100 г чорної смородини (у мене з власного саду – заморожена)

Приготування.

Мигдаль промити, підсушити на сковорідці, постійно помішуючи (не жарити).
Розділити на дві порції по 50 г. і порубати ножем або блендером не дуже дрібно




Збити в крем розм'якшене вершкове масло з цукром і лікером (можна використовувати мигдальний або замінити іншим, або зовсім обійтися без нього).



Додати ягоди (можна використовувати свіжі або заморожені, їх попередньо слід розморозити) і перемішати міксером на мінімальній швидкості. Отримана маса повинна стати красивого рожевого кольору.

Додати в отриману суміш 50 г мигдалю, просіяне борошно і кукурудзяний крохмаль (можна замінити картопляним).

 Скачати ковбаску, обваляти її в мигдальній крихті (решту 50 г мигдалю порубати ножем ще дрібніші, ніж той який додавали в тісто). Загорнути в харчову плівку і охолодити в холодильнику або морозильній камері (близько години), щоб було легко порізати на шматочки.

 Нарізати ковбаску кружечками і випікати в розігрітій до 200 ° С духовці, 15 хвилин.
Я трохи перетримала, і боки мого печива трохи потемніли, а саме печиво стало менш м’яким, ніж потрібно. Врахуйте особливості Вашої духовки і тоді печиво вийде м'яким.
Після випікання охолодити на решітці.


СМАЧНОГО!

Коментарі