Вітаю,
мої любі!
Свята та вся приємна передноворічна метушня трохи мене втомили і я
вирішила дати час собі для відпочинку та пошуку натхнення.
Погодьтеся,
що свята закінчилися і чомусь перестали нас радувати засніжені вулиці міста,
його сіра складова, яка потроху наганяє на нас депресію та смуток, а душа
мимоволі просить яскравих фарб і тепла.
Ось таким ковточком свіжого літнього настрою є цікаве печиво з чорною
смородиною та жареним мигдалем. Воно виходить м’яким, в міру солодким з ягідною
кислинкою та приголомшливого рожевого кольору.
Вам знадобиться:
100
г вершкового масла
100
г меленого мигдалю (можна взяти Ваші
улюблені горіхи або волоські горіхи – теж смачно)
130
г пшеничного борошна (наступного разу
спробую замінити на цільнозернове, але Ви, для першого разу, робіть із
пшеничним)
20
г кукурудзяного крохмалю (можна замінити
на картопляний, але з кукурудзяним трохи ніжніше)
80
г дрібного цукру (я брала звичайний цукор
– на фото гарно видно)
1
ст. л. мигдалевого лікеру (якщо немає, то
можна обійтися без нього)
100
г чорної смородини (у мене з власного
саду – заморожена)
Приготування.
Мигдаль
промити, підсушити на сковорідці, постійно помішуючи (не жарити).
Розділити
на дві порції по 50 г. і порубати ножем або блендером не дуже дрібно
Збити
в крем розм'якшене вершкове масло з цукром і лікером (можна використовувати мигдальний або замінити іншим, або зовсім
обійтися без нього).
Додати
ягоди (можна використовувати свіжі або заморожені, їх попередньо слід
розморозити) і перемішати міксером на мінімальній швидкості. Отримана маса
повинна стати красивого рожевого кольору.
Додати
в отриману суміш 50 г мигдалю, просіяне борошно і кукурудзяний крохмаль (можна замінити картопляним).
Скачати
ковбаску, обваляти її в мигдальній крихті (решту
50 г мигдалю порубати ножем ще дрібніші, ніж той який додавали в тісто).
Загорнути в харчову плівку і охолодити в холодильнику або морозильній камері
(близько години), щоб було легко порізати на шматочки.
Нарізати
ковбаску кружечками і випікати в розігрітій до 200 ° С духовці, 15 хвилин.
Я
трохи перетримала, і боки мого печива трохи потемніли, а саме печиво стало менш
м’яким, ніж потрібно. Врахуйте особливості Вашої духовки і тоді печиво вийде
м'яким.
Після
випікання охолодити на решітці.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Дописати коментар