ВІТРАЖНЕ ПЕЧИВО


Привіт! Як пройшли Ваші свята?
Для мене цей період схожий на казку з неймовірною кількістю див. І кухня – це те місце, звідки ці дива починають розповсюджуватись) А якщо додати дрібку чарівних слів та хвилинку міцних дитячих обіймів, і ти вже натхненний зробити щось надзвичайне. І вже починаєш бігати по кухні як навіжений, а отримавши результат, не можеш зрозуміти, як руки могли зробити таку красу? А коли ця краса миттєво зникає – починаєш знову вірити в новорічні дива.
А якщо серйозно, то сьогодні хочу Вам запропонувати варіант оформлення святкового печива. Я його називаю вітражним, адже воно так схоже на різнокольорові вітражі.
Для цього потрібно не багато:
- рецепт вашого улюбленого пісочного тіста;
- фольга;
- різноманітні льодяники (без м’якої начинки всередині).

Якщо Ви не маєте улюбленого рецепта пісочного тіста, то можу запропонувати свій. Цей рецепт гарний тим, що печиво виходить без розпушувачів та соди (можна вживати діткам) +є універсальним (можна зробити як ванільне, так і шоколадне печиво)+ гарно тримає форму (особливо, якщо перед випіканням поставити деко з печивом до холодильника на 15-20 хв.) + швидко робиться, а результат ще швидше зникає.

Вам знадобиться:
200 г вершкового масла;
150 г цукрової пудри (краще брати пудру, бо цукор не встигне розійтися в тісті. Для отримання пудри достатньо взяти таку ж кількість цукру та змолоти його в кавомолці. Тобто з 150 г цукру Ви отримаєте 150 г цукрової пудри)
1 яйце
390 г пшеничного борошна (або стільки, скільки візьме тісто)
щіпка солі
+ додаткові смакові добавки за бажанням на вибір: 1 ч. л. кориці; або 1 ч. л. ванільного чи мигдалевого екстракту; або цедра одного апельсина/лимона.

  • для шоколадного тіста – додайте 10 г какао порошку замість 70 г пшеничного борошна.

Приготування:
Змішайте м’яке вершкове масло та цукрову пудру. Додайте яйце, шіпку солі, будь-який аромат (за бажанням, на Ваш смак), перемішайте. Додайте просіяне борошно і все ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Заверніть тісто у харчову плівку та приберіть в холодильник на кілька годин. Дістаньте тісто з холодильника щоб воно стало кімнатної температури. Розкачайте тісто 0,5 – 0,6 мм товщиною. За допомогою формочок виріжте печиво.


До одного боку майбутнього печива прикладіть шматок фольги. 
Переверніть заготовку так, щоб фольга опинилася знизу печива.


Візьміть меншу форму для печива та приставте до середини заготовки і зробіть отвір. Обережно виймість серединку печива так, щоб краї залишились цільними та перекладіть на деко.



Так ми отримали заготовку, яку будемо пізніше наповнювати.

Я використовувала зірочки, а Ви можете взяти ті формочки, які є у Вас. Сюди підійдуть і сердечка (як гарний та смачний подарунок до Дня Св. Валентина), і кружечки і будь-які інші форми. Головне щоб був більший та менший їх варіант.  

Тепер беремо наші цукерки. Вони мають бути звичайними льодяниками без начинки. У мене були такі.
Якщо Ви також їх обрали, то візьміть краще жовтого/оранжевого кольору, а не рожеві. Останні втрачають яскравість під час випікання.

Кладемо їх у міцний пакет і молоточком розбиваємо в крихту, розміром хоча б у половинку горошини. 

Цією крихтою засипаємо серединку нашої заготовки.

Випікати у попередньо розігрітій духовці до 200° С 10-12 хв. до золотистого кольору.

Витягніть деко з духовки. Дайте печиву трохи охолонути і зніміть фольгу.
Смакуйте або ж даруйте!

СМАЧНОГО!

Коментарі