М′ЯКЕ ПЕЧИВО З M&M ТА ШОКОЛАДНОЮ КРИХТОЮ


Кілька років тому соціальні мережі були просто переповнені цим печивом. Його готували всі. А чому б ні? Воно м’яке, смачне, легке в приготуванні, подобається як дітям, так і дорослим.
Довгий час я вважала, що рецепт належить талановитому російському фудблогеру – Анастасії Зурабовій. Але, як вона сама пише, цей рецепт запозичила у менш відомої вітчизняній спільноті, але не менш талановитої – дівчини блогера www.brighteyedbaker.com.

Сьогодні я готуватиму разом з вами саме це чудове печиво, але цього разу не буду прикрашати його цукерками M&M. Відсутність цих цукерок в результаті на смак не вплинуло, тільки на вигляд. А Ви, якщо бажаєте створити більш святковий настрій, то обов’язково додайте їх, і тоді це печиво стане гарним доповненням святкового новорічного столу.


Вам знадобиться:

360 г пшеничного борошна
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
3/4 ч. л. соди
5/8 ч. л. солі
115 г м'якого вершкового масла (можна дістати з холодильника за 2 години)
115 г м'якого вершкового сиру (А.Зурабова брала сирний сир "Almette", а пробувала із домашнім кисломолочним сиром)
200 г коричневого цукру (можна замінити звичайним)
1 яйце + 1 жовток
1 ст. л. ванільного екстракту (можна замінити цукром з меленою ваніллю)
1 1/4 склянки цукерочок M&M's
120 г чорного шоколаду, порубаного на шматочки
додаткові цукерки M&M'S і шматочки чорного шоколаду для прикраси печива зверху і з боків

приготування:
1. У великій мисці добре перемішайте борошно, крохмаль, сіль і соду.

2. В іншій мисці збийте масло, вершковий сир, коричневий цукор. Вмішайте по черзі яйце і жовток. Влийте ванільний екстракт, перемішайте.
* Щоб отримати м'яке масло, можна поставити його на кілька секунд до мікрохвильової печі.

3. Всипте сухі інгредієнти в рідкі і злегка перемішайте (тісто на цьому етапі не повинно бути однорідним). Додайте M&M'S і порубаний на шматочки темний шоколад і вмішати їх за допомогою м'якої лопатки (акуратніше, щоб не пошкодити цукерки !!!).

4. Перекладіть тісто в герметичний контейнер або накрийте плівкою і приберіть в холодильник мінімум на 4 години (я залишала тісто на ніч). Автор рецепта стверджує, що тісто може зберігатися в холодильнику протягом тижня.
5. Скачайте тісто в невеликі кульки і притисніть їх між долонями, щоб вийшли шайбочки діаметром 4-5 см і товщиною в 1,5 см. (я не дуже притискала між долонями. Результат на фото). Викладіть печиво на деко на великій відстані один від одного та прикрасьте зверху і з боків цукерками, які залишилися та шматочками шоколаду, вдавлюючи їх в тісто.

6. Випікайте в попередньо розігрітій до 180° С духовці протягом 11-13 хвилин (Але не більше! Це дуже важливо! Печиво повинне залишитися м'яким всередині!) Або до тих пір, поки верхівка більше не буде здаватися вологою. Залиште готове печиво на деку протягом перших 10 хвилин, а потім перекладіть його для остаточного охолодження на решітку. Зберігайте при кімнатній температурі в повітронепроникному контейнері.



СМАЧНОГО!

Коментарі