СУХОФРУКТИ ДЛЯ НОВОРІЧНОЇ ВИПІЧКИ


Сьогодні вже 7 грудня, отже настав час розповісти Вам про сухофрукти для новорічно-різдвяної випічки. Пектимете Ви кекс чи штолен, сухофрукти для них краще приготувати заздалегідь. Час ще є, тому робимо і не поспішаємо.
Навіщо так готувати сухофрукти?
Все дуже просто - вони просочуються соком і алкоголем, «розкриваються», стають «масткими», і у випічці віддають весь свій букет тісту.

Щодо сухофруктів:
Я беру - три види родзинок (звичайний вид залишився за кадром), курагу, в'ялену журавлину, памелу, фініки, інжир. Загалом беріть те, що любите Ви. Можна додати полуницю, вялену грушу, персик, ананас, папаю, манго, диню, улюблені горіхи. Якщо влітку Ви старанно самостійно вялили якісь ягоди чи фрукти без кісточок – беріть їх.
Головне щоб це були справжні ягоди та фрукти.

Щодо алкоголю:
Найкраще взяти темний ром. Дозволяється також брати хороший коньяк. Можете спробувати додати Лімончелло – кажуть не погано виходить, але я ще не пробувала. Додавайте, що вам подобається). Експерементуйте!

Приготування:
Куплені сухофрукти (не цукати) потрібно промити під проточною водою, відкинути на друшляк та висушити на чистому рушнику.  Навіщо? Тому що, де б Ви не придбали сухофрукти, повірте, вони не дуже чисті і потребують невеликого «душу». Крім того, їх потрібно подрібнити (приблизно до розміру родзинок). У великій ємності (щоб все помістилося) перемішуємо нарізані сухофрукти.

Підготовлені сухофрукти заливаємо темним ромом (на 300 г сухофруктів приблизно знадобиться 60 мл алкоголю). Можна взяти коньяк або інший алкоголь, який Вам подобається. Це традиційний крок при приготуванні різдвяних кексів та штоленів. Можна додати сік апельсинів та цедру. Вони додадуть приємного аромату сухофруктам, а отже і випічці. Знову все добре перемішуємо і перекладаємо в банку або миску з кришкою (я беру літрову скляну баночку) і ставимо в прохолодному темному місці. Періодично перемішуємо і повертаємо ємність на місце.
За тиждень або раніше/пізніше можна буде приступити до випічки.
Головне - у нас будуть чарівні сухофрукти, які готові для будь-яких ідей...
* Сухофрукти в алкоголі можуть настоюватися від декільког годин до декількох днів. А зберігатися можуть навіть більше року. Зберігати потрібно в скляній банці під кришкою, в темному прохолодному місці.

Ну, почали?!))

Коментарі