ПОДАРУНКОВЕ ПЕЧИВО З РОДЗИНКАМИ ТА ЦУКАТАМИ

Готуємось до свят. Пост № 3


Попереду Новий рік. Всім нам хочеться проявити турботу та приготувати близьким або друзям подарунки. Сьогодні Вашій увазі пропоную простий рецепт печива, який допоможе Вам самим приготувати дещо незвичайне та смачне. Вам залишиться знайти лише гарні коробочки і стрічки. Різноманітність упаковки сьогодні вражає. А на фото коробочка від cup-cakebox.
Впевнена, Ваші близькі будуть у захваті!

70 мл молока
70 г вершкового масла
150 г цукрової пудри
1 велике яйце
300 г пшеничного борошна
140 г родзинок та цукатів
1 ч.л. з гіркою розпушувача

Приготування:
Родзинки та цукати (140 г) нарізати на невеликі шматочки. Я брала родзинки, вишню, лайм та курагу. Люблю контраст))
* чим мілкіше Ви наріжете цукати, тим краще. Цукати мають бути розміром не більшим за родзинки.
** для того, щоб родзинки та цукати не злиплися та рівномірно розподілилися в тісті, потрібно трохи їх присипати борошном. Буквально пару щіпок.



Вершкове масло (70 г) кімнатної температури збити з цукровою пудрою*. Додати яйце (1 шт.) і молоко (70 мл.), і ще трохи збити.



* цукрову пудру можна отримати в домашніх умовах. Для цього потрібно звичайний цукор, який є у Вас вдома, перемолоти на кавомолці.

Просіяти пшеничне борошно (300 г) з розпушувачем (1 ч.л. з гіркою), додати родзинки і цукати. Замісити однорідне тісто.


Автор рецепта пропонує одразу за допомогою чайної ложки відокремлювати тісто і сформувати печиво. Я пішла іншим шляхом: з тіста сформувала ковбаску та завернула у пергамент, і поставила в холод мінімум на 1 год. Краще трохи підморозити, тоді тісто триматиме форму при нарізанні.

 * Як бачите - у мене був маленьких помічник. Ох і важко фотографувати в такому режимі)) Ці рученята такі швидкі - допомагали у всьому))

Викласти на підготовлений лист і випікати в духовці, заздалегідь розігрітій до 180°С, протягом 20-25 хвилин. Я пергамент трохи присипала борошном.
Повністю остудити.

Готове печиво, за бажанням, можна прикрасити глазур'ю з 2 ч.л. лимонного соку і 50-70 г цукрової пудри і кондитерськими посипаннями. Я залишила його в оригінальному вигляді. Мені так більше подобається. А Вам?


Про процес: дуже простий рецепт, не доставляє турбот, а результат радує і смакові рецептори, і очі. Оскільки я, як завжди, завчасно не дістала масло і воно не встигло нагрітися до кімнатної температури, то прийшлось трохи підтопити його у мікрохвильовій. 
Дане печиво краще зберігати у герметичному контейнері не більше трьох днів.

Про вартість: важко сказати, адже вартість цукатів різниться в залежності від виду. У мене вийшло приблизно 50 грн. 

Про смак. Висновки: Печиво вийшло смачним, вміру солодким, м"яким та ніжним, а цукати додають приємного присмаку свята)) Однозначно рекомендую, особливо як солодкий подаруночок. Оцінка 5 із 5!!!

СМАЧНОГО!





  

Коментарі