НОВОРІЧНИЙ БІЛКОВИЙ РУЛЕТ

Готуємось до свят. Пост № 1


Усім привіт!
Як ваші справи? Чи відчуваєте, що вже зима? Що скоро Новий рік ?!)) Ось і я не можу повірити, що рік пролетів, як одна мить, ну добре... це все лірика, а тепер до справи...
Ви вже продумали чим будете радувати рідних і близьких у святкові тижні? Якщо ні – я дам вам відмінний стимул для випічки, якщо так - теж добре, будете споглядати)
Впевнена, буде смачно, цікаво і дуже красиво!
Що ж давайте подумаємо, що може вважатися справжнім новорічним дивом.
Це має бути щось незвичайне, легке, красиве, і смачне.
Саме таким є Білковий рулет, а значить і на святковому столі він буде доречним. 
Цей рулет неймовірний тим, що дуже повітряний - просто тане у роті і готується на раз-два. Ви можете зверху притрусити його цукровою пудрою і буде відчуття, що це невеликі гори покриті легким снігом. Або присипати какао, який контрастно підкреслить рельєф рулета. А якщо ви любитель шоколаду, то таке покриття надасть смаку неповторного відтінку.  
Для створення новорічного настрою, зверху прикрасити можна цукровими сніжинками.
Повірте, цей десерт не залишить нікого байдужим!

Для білкового дива нам потрібні:

тісто:
4 яєчні білки
дрібка солі
200 г цукру (можна взяти 150 г)
1 ч.л. кукурудзяного борошна (можна замінити на рисове борошно)

крем:
150 г маскарпоне (можна замінити жирною сметаною, підвішеною на ніч або жирним кисломолочним сиром (бажано домашнім), попередньо його пропустити через сито або пробити блендером)
100 г вершків (33% жирності або домашня сметана хорошої якості)
3 ст.л. цукрової пудри
ягоди (у мене був киш-миш і чорниці. Можна додати консервовані фрукти, попередньо зливши сироп і трохи підсушивши)
0,5 ч. л. ванільного екстракта

приготування:
Духовку розігріти до 150° С.
Білки збити з дрібкою солі на найменшій швидкості міксера в пишну піну приблизно біля 1 хвилини. Потім збільшити швидкість до максимальної (або середньої - залежить від міксера) і збивати до утворення м"яких піків (тобто булки вже доволі добре збиті, але при нахиленні миски, білкова маса виливається із неї). та поступово, не припиняючи процес збивання, невеликими порціями додаємо цукор.*
* Білки від жовтків потрібно відділяти дуже обережно, щоб жодна капля жовтка не потрапила до білків. Інакше білки не зіб'ються.
Посуд для збивання білків має бути чистим, без залишків жиру.




Додати кукурудзяне (або рисове) борошно та збити до щільної блискучої маси (при переверненні миски, білки з неї не випадають).
** За бажанням до білкової маси можна додати 100 г меленого фундука обережно перемішати лопаткою.


Деко застелити пергаментним папером.
Викласти на деко прямокутної форми білкову масу товщиною приблизно у 2 см. Під час випікання білкова маса сильно збільшиться в об"ємі, але після того як ви витягнете деко із духовки - опаде. Тому білкову массу слід викладати на противень товстим шаром, інакше готовий корж буде важко зняти з деко.

Поставити у духовку та випікати приблизно 30 хвилин до скоринки (а всередині має бути м"якою як суфле).

Готовий білковий корж вийняти з духовки і накрити листом пергаменту (корж виявиться між двома шарами пергаменту).
Швидким рухом, обережно, перевернути білковий корж на чистий аркуш пергаменту. Зняти старий пергамент з коржа і викинути. Остудити.

Крем.
Охолоджені вершки влити в миску (миску попередньо добре охолодити в холодильнику разом з віночками від міксера).
Збивати вершки на середній швидкості міксера, не змінюючи швидкість під час збивання.
Коли вершки будуть збиті до стану м'яких піків (будуть лягати м'якими нестійкими гребенями), вимкнути міксер.

У 2-3 прийоми додати цукрову пудру і збивати не більше хвилини до рівномірного розподілу пудри в вершках.
Сир маскарпоне (кімнатної температури) викласти в миску.

До маскарпоне додати збиті вершки і перемішати до однорідності (крем не потрібно довго і інтенсивно перемішувати, інакше він розсипиться).
Додати ягоди. Обережно перемішати. (Можна ягоди на цьому етапі не додавати, а викласти зверху на крем перед завертанням рулету).

Викласти крем рівномірно на білковий корж (якщо необхідно – зараз викласти ягоди, можна посипати подрібнений шоколад).
Звернути рулет за допомогою пергаментного паперу.
Охолодити та подавати.


А якщо ви відноситесь до людей, які кажуть собі: «це не моє, я не зможу», то звертайтеся у Sweet Love Home bakery, там Вам допоможуть!

СМАЧНОГО! 

Про процес: легко, швидко і смачно.

Про вартість: важко сказати, якщо замінювати оригінальні продукти на домашні аналоги, то вартість буде дешевшою, а якщо слідувати оригінальному рецепту, то вартість буде приблизно 100 грн. (за рахунок маскарпоне).

Висновки: однозначно готувати і куштувати! Рекомендую! Оцінка 5 із 5.



Коментарі