Ці
смачні булочки печуть на Майорці. За своєю структурою вони дуже повітряні,
м'які і багатошарові всередині. Навіть в Іспанії існує кілька способів
приготування цих плюшок, не кажучи вже про наших майстринь.
В
оригіналі їх готують зі свинячим жиром. Але, хтось побоюється специфічного
запаху, а хтось не вживає цей продукт з інших міркувань, тому ми замінимо
свинячий жир вершковим маслом. Отже, готуємо іспанські булочки ensaimadas.
…або
Булочки з яблуками і корицею (енсаймадас)
Час приготування: 1 година + час на бродіння.
8 - 12 порцій.
Час приготування: 1 година + час на бродіння.
8 - 12 порцій.
Рецепт брала у Емми Матевосян тут.
тісто:
320
гр пшеничного борошна
120
мл молока
3
ст.л. рослинної олії
1
яйце (55 гр)
1
ч.л. сухих дріжджів
50
гр цукру
дрібка
солі
пакетик
ванілі
начинка:
4
не великих яблука
30
гр цукру
50
гр вершкового масла (+1 ч.л. масла для обмазки)
0.5
ч.л. кориці
приготування:
1. Тісто: молоко (120 мл) зігріти до теплого стану, додати 1 яйце, цукор
(50 гр) і рослинну олію (3 ст.л.), все перемішати. Просіяти борошно (320
гр) в ємність з іншими продуктами. Додати дріжджі (1 ч.л.) і місити тісто близько 3-5 хвилин, поки тісто
не стане однорідним та еластичним. (Місила в хлібопічці). Накрити миску з
тістом, залишити в теплому місці на 1-1,5 години. (Я залишила у
хлібопічці. Можна ємність з тістом занурити в тазик з гарячою водою).
2. Начинка: яблука очистити від серцевини, нарізати кубиками.
Тушкувати на вершковому маслі до м'якого стану. Потім додати цукор і перемішати.
3. Тісто, що
підійшло, дістати з ємності, надати форму ковбаси і поділити на 8 частин.
Стільницю обмазати рослинною олією. Кожну частину
тіста тоненько розкачати в прямокутник. Вздовж краю викласти начинку. Загорнути
тісто рулетом.
Рулет згорнути в спіраль (равлика).
Викласти булочки на деко, застелене папером для
випічки. Змастити їх злегка розтопленим вершковим маслом. Посипати зверху
цукром і корицею за смаком. Дати булочкам піднятися перед випічкою 20 хвилин.
Випікати булочки при 180 ° С протягом 20-25 хвилин
до рум'яної скоринки.
Число
порцій: 4 - 8
Загальний
час приготування - 2,5 години
Харчова
цінність на 100 г готового продукту:
Білки
- 5,2 г;
Жири
- 15,4 г;
Вуглеводи
- 40,7 г;
Калорійність
- 316,3 ккал.
Про процес: з дріжджовим тістом швиденько не виходить, але цей
рецепт не завдає багато турбот. У мене пішло десь 2,5 год. з переривами)). Якщо
у вас є хлібопічка, то вона значно полегшить цю роботу. Головне загрузіть її
згідно з інструкцією.
Я
одразу додала все борошно і тісто стало душе тугим, тому я додала ще 10 гр
молока. То ж борошно потрібно додавати поступово і не забувайте його
просіювати.
Про смак. Висновки. Як я вже казала, булочки дуже повітряні, м'які і
шаруваті всередині. Я не дуже тонко розкатувала тісто, тому шаруватість у мене
не проглядається, але на смак це ніяк не впливає. Залишила одну булочку на
наступний день, і результат мене порадував – трохи підсохла, але не стала
дерев’яною. Однозначно 5 з 5! Рекомендую.
СМАЧНОГО!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Дописати коментар