ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ ensaimadas



Ці смачні булочки печуть на Майорці. За своєю структурою вони дуже повітряні, м'які і багатошарові всередині. Навіть в Іспанії існує кілька способів приготування цих плюшок, не кажучи вже про наших майстринь.

В оригіналі їх готують зі свинячим жиром. Але, хтось побоюється специфічного запаху, а хтось не вживає цей продукт з інших міркувань, тому ми замінимо свинячий жир вершковим маслом. Отже, готуємо іспанські булочки ensaimadas.

…або Булочки з яблуками і корицею (енсаймадас)
Час приготування: 1 година + час на бродіння.
8 - 12 порцій.

Рецепт брала у Емми Матевосян тут.

тісто:
320 гр пшеничного борошна
120 мл молока
3 ст.л. рослинної олії
1 яйце (55 гр)
1 ч.л. сухих дріжджів
50 гр цукру
дрібка солі
пакетик ванілі

начинка:
4 не великих яблука
30 гр цукру
50 гр вершкового масла (+1 ч.л. масла для обмазки)
0.5 ч.л. кориці

приготування:

1. Тісто: молоко (120 мл) зігріти до теплого стану, додати 1 яйце, цукор (50 гр) і рослинну олію (3 ст.л.), все перемішати. Просіяти борошно (320 гр) в ємність з іншими продуктами. Додати дріжджі (1 ч.л.)  і місити тісто близько 3-5 хвилин, поки тісто не стане однорідним та еластичним. (Місила в хлібопічці). Накрити миску з тістом, залишити в теплому місці на 1-1,5 години. (Я залишила у хлібопічці. Можна ємність з тістом занурити в тазик з гарячою водою).

2. Начинка: яблука очистити від серцевини, нарізати кубиками. 

Тушкувати на вершковому маслі до м'якого стану. Потім додати цукор і перемішати.

3. Тісто, що підійшло, дістати з ємності, надати форму ковбаси і поділити на 8 частин.



  • Стільницю обмазати рослинною олією. Кожну частину тіста тоненько розкачати в прямокутник. Вздовж краю викласти начинку. Загорнути тісто рулетом.

  • Рулет згорнути в спіраль (равлика).

  • Викласти булочки на деко, застелене папером для випічки. Змастити їх злегка розтопленим вершковим маслом. Посипати зверху цукром і корицею за смаком. Дати булочкам піднятися перед випічкою 20 хвилин.

  • Випікати булочки при 180 ° С протягом 20-25 хвилин до рум'яної скоринки.



  • Число порцій: 4 - 8

    Загальний час приготування - 2,5 години

    Харчова цінність на 100 г готового продукту:

    Білки - 5,2 г;
    Жири - 15,4 г;
    Вуглеводи - 40,7 г;

    Калорійність - 316,3 ккал.

    Про процес: з дріжджовим тістом швиденько не виходить, але цей рецепт не завдає багато турбот. У мене пішло десь 2,5 год. з переривами)). Якщо у вас є хлібопічка, то вона значно полегшить цю роботу. Головне загрузіть її згідно з інструкцією.
    Я одразу додала все борошно і тісто стало душе тугим, тому я додала ще 10 гр молока. То ж борошно потрібно додавати поступово і не забувайте його просіювати.

    Про смак. Висновки. Як я вже казала, булочки дуже повітряні, м'які і шаруваті всередині. Я не дуже тонко розкатувала тісто, тому шаруватість у мене не проглядається, але на смак це ніяк не впливає. Залишила одну булочку на наступний день, і результат мене порадував – трохи підсохла, але не стала дерев’яною. Однозначно 5 з 5! Рекомендую.

    СМАЧНОГО!

    Коментарі