Що Вас зігріває в таку погоду?
Теплий плед, гарячий зелений чай, і хороший фільм:)?
А до чайку аби смачненького кексика...Мммм)))
Тримайте!
Перевірений десятиліттями, рецепт смачного та легкого домашнього кекса. Так, саме домашнього.
В юності ми з подружками готували його дуже часто, пізніше, коли одружиласа - готувала для чоловіка, а потім і він мене балував, вносячи в рецепт свої зміни).
О, це був єдиний смаколик, який чоловік бажав готувати...
Коли Ви його приготуєте, то зрозумієте, як гріє душу власноруч приготована випічка:)))
Теплий плед, гарячий зелений чай, і хороший фільм:)?
А до чайку аби смачненького кексика...Мммм)))
Тримайте!
Перевірений десятиліттями, рецепт смачного та легкого домашнього кекса. Так, саме домашнього.
В юності ми з подружками готували його дуже часто, пізніше, коли одружиласа - готувала для чоловіка, а потім і він мене балував, вносячи в рецепт свої зміни).
О, це був єдиний смаколик, який чоловік бажав готувати...
Коли Ви його приготуєте, то зрозумієте, як гріє душу власноруч приготована випічка:)))
Вам знадобиться:
2 яйця;
1 ст. сметани;
1 ст. цукру;
0,5 ч.л. погасити оцтом;
2 ст. пшеничного борошна;
трошки кориці (за вашим бажанням).
2 яйця;
1 ст. сметани;
1 ст. цукру;
0,5 ч.л. погасити оцтом;
2 ст. пшеничного борошна;
трошки кориці (за вашим бажанням).
Приготування:
Яйця (2 шт.) добре збити із цукром (1 ст.). Додати сметани (1 ст.). Перемішати.
0,5 ч.л. соди погасити оцтом. Перемішати.
Поступово всипати борошна з корицею.
Все добре вимішати до однорідності.
Форму змастити олією та присипати борошном.
Викласти тісто у форму.
Враховуйте, що під час випікання кекс збільшиться удвічі. Тому беріть не маленьку форму.
Випікати при 180° до готовності (сухої спажки).
Зверху можна присипати цукровою пудрою.
Яйця (2 шт.) добре збити із цукром (1 ст.). Додати сметани (1 ст.). Перемішати.
0,5 ч.л. соди погасити оцтом. Перемішати.
Поступово всипати борошна з корицею.
Все добре вимішати до однорідності.
Форму змастити олією та присипати борошном.
Викласти тісто у форму.
Враховуйте, що під час випікання кекс збільшиться удвічі. Тому беріть не маленьку форму.
Випікати при 180° до готовності (сухої спажки).
Зверху можна присипати цукровою пудрою.
І не забувайте
експерементувати - це надихає!
Фото Ваших кексів чекаю в коментах)))
Фото Ваших кексів чекаю в коментах)))
Про процес: я тісто розділила на дві частини і в одну додала 1 ст.л. какао.
Чоловік додає кубиками нарізані яблучка. Смачно))
СМАЧНОГО!
Коментарі
Дописати коментар