ЯБЛУНЕВІ МАФІНИ З ПРЯНИМ ШТРЕЙЗЕЛЕМ


Сьогодні хочу поділитися з Вами рецептом яблуневих мафінів з пряним штрейзелем, які прикрасять будь-яке домашнє чаювання. Вони надзвичайно м´які, ніжні, ароматні та звичайно - смачні! Спробуйте!
Вам знадобиться:
Для штрейзеля:
4 ст.л. борошна
2 ст.л. коричневого цукру
1/2 ч.л. спецій
дрібка солі
30 г холодного вершкового масла, нарізаного дрібними кубиками
Для начинки:
1 велике яблуко (використовувала 2 дачних середнього розміру)
1 ст.л. коричневого цукру
15 г вершкового масла
2 ч.л. коньяку
1/8 ч.л. спецій
Для тіста:
180 г пшеничного борошна вищого гатунку
2 ч.л. розпушувача
3/4 ч.л. спецій (ваших улюблених)
1/4 ч.л. солі
2 яйця кімнатної температури
60 г коричневого цукру
100 г вершкового масла кімнатної температури
100 мл сметани або густого йогурту кімнатної температури
Приготування:
1. Приготувати штрейзель. Змішати в мисці борошно, цукор, спеції і сіль. Додати масло і перетерти пальцями в крихту. Прибрати в холодильник до використання.
2. Приготувати начинку. Почистити яблука і порізати їх дрібними кубиками. Покласти в сотейник разом з іншими інгредієнтами, довести до кипіння, потім готувати на середньому вогні 3-4 хвилини. Яблука повинні почати розм'якшуватися, а цукор повністю розчинитися. Відставити в сторону остуджувати, поки готується тісто.
3. Приготувати маффіни. Розігріти духовку до 200 градусів. Підготувати форму для мафінів.
4. Змішати в мисці борошно, розпушувач, спеції і сіль.
5. Збити яйця з цукром до отримання пишної світло-жовтої маси. Додати масло, збити до об'єднання.
6. Додати сухі інгредієнти, потім сметану, перемішати до однорідності.
7. Заповнити форми наполовину тістом, розподілити зверху яблучну начинку, потім додати другий шар тіста і посипати зверху штрейзелем.
8. Випікати на середньому рівні духовки близько 20 хвилин, перевірити готовність зубочисткою.
9. Подавати теплими або кімнатної температури.
Про процес: у якості спецій я використовую таку суміш для яблуневого пирога: 
1/2 ч.л. меленої кориці
1/4 ч.л. молотого мускатного горіха
0,125 ч.л. молотого духм"яного перцю
0,125 ч.л. меленого кардамону
Все добре перемішати, покласти в контейнер та щільно закрити.
Загалом процес тривалий, не на раз-два.
Про вартість: приблизно 50 грн.
Про смак. Висновки: мафіни, як я вже писала, м´які, смачні, ароматні. Розлетілась миттєво. Оцінка 4 з 5 (за тривалість приготування), але аж ніяк за смакові якості. Рекомендую!
Смачного!  



Коментарі