Перейти до основного вмісту
АРАХІСОВЕ ПЕЧИВО або ПЕЧИВО З АРАХІСОВИМ МАСЛОМ
Раніше ми готували арахісову пасту. Доставайте її (якщо вона у вас
залишилась). Якщо ні, то мерщій готуйте, бо зараз вона нам знадобиться.
Рецепт цього печива надзвичайно простий, але це ніяк не впливає на смак,
бо смак – казковий. Одразу хочеться налити собі скляночку молочка і…так,
віддатися арахісовій спокусі.
То ж приступимо!
Паста арахісова 4 ст. л.
Масло вершкове 50 г
Борошно пшеничне 150 г
Розпушувач 1 ч. л.
Цукор коричневий 150 г
Шоколадні дропси 30 г (можна не додавати)
Яйце 1 шт.
1. Збиваємо яйце з цукром (150 г) до максимального його розчинення.
2. Додаємо м’яке вершкове масло (50 г) і арахісову пасту (4 ст.л.), збиваємо
все разом.
3. Всипаємо борошно (150 г), змішане з розпушувачем (1 ч.л.), замішуємо густе
тісто.
4. Додаємо шматочки шоколаду (можна і без них).
5. Скачуємо невеликі кульки розміром з волоський горіх, викладаємо на деко і приплескуємо
виделкою.
6. Обов’язково залишаємо відстань між печивом до 5 см.
7. Випікаємо у розігрітій духовці 10-12 хвилин при 180 градусах.
8. Вистигле печиво подаємо як з чаєм, так і з молоком.
Про процес: швидко, просто, якщо немає коричневого цукру,
то можна його замінити звичайним плюс 1 ч.л. меду. Всі складники мають бути
кімнатної температури!
Про вартість: Важко
сказати. Якщо пасту братимете з магазину, то буде дорогувато, а якщо зробите
самі, то близько 50 грн.
Про смак. Висновки. Смачніссімо!
Зникає дуже швидко, по квартирі неймовірний аромат. Рекомендую. Оцінка 5 з 5.
СМАЧНОГО!!!
Коментарі
Дописати коментар