АРАХІСОВЕ ПЕЧИВО або ПЕЧИВО З АРАХІСОВИМ МАСЛОМ


Раніше ми готували арахісову пасту. Доставайте її (якщо вона у вас залишилась). Якщо ні, то мерщій готуйте, бо зараз вона нам знадобиться.

Рецепт цього печива надзвичайно простий, але це ніяк не впливає на смак, бо смак – казковий. Одразу хочеться налити собі скляночку молочка і…так, віддатися арахісовій спокусі.

То ж приступимо!

Рецепт звідси.

 

Паста арахісова 4 ст. л. 
Масло вершкове 50 г
Борошно пшеничне 150 г
Розпушувач 1 ч. л.
Цукор коричневий 150 г
Шоколадні дропси 30 г (можна не додавати)
Яйце 1 шт.

1. Збиваємо яйце з цукром (150 г) до максимального його розчинення. 
2. Додаємо м’яке вершкове масло (50 г) і арахісову пасту (4 ст.л.), збиваємо все разом.
3. Всипаємо борошно (150 г), змішане з розпушувачем (1 ч.л.), замішуємо густе тісто.
4. Додаємо шматочки шоколаду (можна і без них).
5. Скачуємо невеликі кульки розміром з волоський горіх, викладаємо на деко і приплескуємо виделкою.
6. Обов’язково залишаємо відстань між печивом до 5 см.
7. Випікаємо у розігрітій духовці 10-12 хвилин при 180 градусах.

8. Вистигле печиво подаємо як з чаєм, так і з молоком.

Про процес: швидко, просто, якщо немає коричневого цукру, то можна його замінити звичайним плюс 1 ч.л. меду. Всі складники мають бути кімнатної температури!

 

Про вартість: Важко сказати. Якщо пасту братимете з магазину, то буде дорогувато, а якщо зробите самі, то близько 50 грн.

 

Про смак. Висновки. Смачніссімо! Зникає дуже швидко, по квартирі неймовірний аромат. Рекомендую. Оцінка 5 з 5.

 

СМАЧНОГО!!!

 

Коментарі