ЦИТРУСОВІ "ТРІЩИНКИ" ПЕЧИВО


Пам"ятаєте, як Вам мама пекла у вихідні?
Аромат печива чи звичайних коржиків повільно охоплював весь дім, і не було сил втриматися, щоб не скуштувати його ще гарячим...Ох!
Згадайте своє дитинство і подаруйте приємні спогади своїм рідним! Адже в цій повсякденній життєвій метушні ми так мало їм приділяємо уваги.
Тому я Вам пропоную приготувати разом з коханими чи дітками печиво: запашне, без заводських порошків, не конвеєрне, а справжнє - #ДОМАШНЄ.
Приготування у Вас забере приблизно 30 хв, зате який ефект!
#Рецепт взяла тут.
330-350 г пшеничного борошна (може знадобитися менше)
180 г цукру
75 г цукрової пудри (для декора)
140 г вершкового масла
1,5 ч.л. ванільного цукру
1 яйце
щіпка солі
1 ч.л. розпушувача
1 ст.л. лимонного/цитрусового соку
1 ч.л. лимонної/цитрусової цедри
Приготування:
1. М"яке вершкове масло (140 г) з"єднати з цукром (180 г) та ванільним цукром (1,5 ч.л.) до однорідності.
2. Додати сік (1 ст.л.) та цедру (1 ч.л.) лимона/цитруса + одне яйце і добре збити.
3. Додати борошно (330-350 г), змішане з розпушувачем (1 ч.л.), сіль (щіпку) та замісити еластичне тісто. !!!Будьте уважні, борошна може знадобитися менше. Так було у мене. Тому всипайте борошно поступово.
4. Сформувати з тіста кульки та обваляти у цукровій пудрі.
5. Викласти печиво на деко, застелене пергаментним папером.
6. Випікати 20-25 хвилин при 180 градусах до легкого золотистого кольору.

Про процес: швидко, просто. Якщо немає цукрової пудри, то її можна отримати з цукру за допомогою кавомолки.

Про вартість (продукти): приблизно 35 грн. Вихід - 500 грам.

Про смак. Висновки.  Смакота! Зникає миттєво, по дому аромат казковий, рекомендую його двома руками і печу постійно! Оцінка 5 із 5!

СМАЧНОГО!



Коментарі